Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Saftig Morotskaka
Saftig morotskaka som passar bra till eftermiddagsfikat.
Räcker till 1 rund bakform
Räcker till...
1 rund bakform
Recepttyp
Mjuka kakor
Morotskaka
Ingredienser
Så gör du
Smet
- 2 st ägg
- 2 dl socker
- 1 tsk kanel
- 1 tsk bikarbonat
- 2 dl mjöl
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 dl matolja
- 3 dl fint rivna morötter
Glasyr
- 50 g Philadelphiaost
- 30 g margarin
- 2 dl florsocker
- 1 tsk vaniljsocker
Vispa socker och ägg pösigt, tillsätt övriga ingredienser och blanda ihop. Häll smeten i en smord och bröad form och grädda kakan i ugnen i 175 grader i ca 35 – 40 minuter. Låt kallna.
Smält ost och margarin på låg värme och rör sedan ner florsocker. Låt svalna och bred på den kalla kakan.