Toscakaka
Recept på klassisk, saftig mjuk kaka med sin topping av knaprig mandel.
Receptet ger
Ingredienser & Gör så här
Ingrediens
- 100 g smör
- 2 ägg
- 1,5 dl socker
- 2 dl vetemjöl
- 1 tsk Dr. Oetker bakpulver
- 1/2 dl mjölk
- ev. 1 krm Dr. Oetker Bittermandelarom
Rubrik
- Glasyr
Ingrediens
- 100 g smör
- 1 dl socker
- 2 msk vetemjöl
- 2 msk mjölk
- 1- 2 påsar Dr. Oetker mandelspån (50 gr) Efter eget tycke och smak.
Gör så här
Smörj och bröa en rund form, ca 24 cm i diameter.
Smält matfettet och låt det svalna.
Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda mjöl och bakpulver.
Tillsätt det omväxlande med mjölk, smör och ev. bittermandelarom.
Häll smeten i formen och grädda i nedre delan av ugtnen i 175 grader i 25 minuter.
Gör under tiden glasyren.
Blanda ingredienserna i en kastrull, gärna med tjock botten.
Värm massan försiktigt under omrörning tills smeten tjocknat.
Bred glasyren över kakan.
Sätt in kakan i mitten av ugnen och grädda ca 15 minuter till, tills glasyren fått lite färg.
blev inte gott, saknade sötma
av Gäst - 2012-06-11 20:17
blev inte gott, saknade sötma i glasyren, dessutom blev inte kakan täckt av den
Vi ber om ursäkt att det
av Dr. Oetker - 2012-06-12 08:19
Vi ber om ursäkt att det blivit fel i receptet! Det är nu ändrat.
Det saknas 100gr socker i
av Gäst - 2012-05-08 07:50
Det saknas 100gr socker i glasyren. Dessutom 100gr mandelspån istället för 50gr.
Det måste saknas ngt i
av Gäst - 2012-03-31 16:50
Det måste saknas ngt i glasyren typ grädde, sirap. Den blev inte god
Det saknas 1 dl socker i
av Gäst - 2012-05-08 07:45
Det saknas 1 dl socker i glasyren.
Skriv kommentar