Bild på Toscakaka

Toscakaka

Dr. Oetker, www.oetker.se
ons, 2012-02-08 19:40

Recept på saftig mjuk kaka med sin topping av knaprig mandel.

Receptet ger

ca 16
bitar

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 100 g smör
  • 2 ägg
  • 1,5 dl socker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk Dr. Oetker bakpulver
  • 1/2 dl mjölk
  • ev. 1 krm Dr. Oetker Bittermandelarom

Rubrik

  • Glasyr

Ingrediens

  • 100 g smör
  • 1 dl socker
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 msk mjölk
  • 1- 2 påsar Dr. Oetker mandelspån (50 gr) Efter eget tycke och smak.

Gör så här

  1. Smörj och bröa en rund form, ca 24 cm i diameter.

  2. Smält matfettet och låt det svalna.

  3. Vispa ägg och socker pösigt.

  4. Blanda mjöl och bakpulver.

  5. Tillsätt det omväxlande med mjölk, smör och ev. bittermandelarom.

  6. Häll smeten i formen och grädda i nedre delan av ugtnen i 175 grader i 25 minuter.

  7. Gör under tiden glasyren.

  8. Blanda ingredienserna i en kastrull, gärna med tjock botten.

  9. Värm massan försiktigt under omrörning tills smeten tjocknat.

  10. Bred glasyren över kakan.

  11. Sätt in kakan i mitten av ugnen och grädda ca 15 minuter till, tills glasyren fått lite färg.

blev inte gott, saknade sötma

blev inte gott, saknade sötma i glasyren, dessutom blev inte kakan täckt av den

Det saknas 100gr socker i

Det saknas 100gr socker i glasyren. Dessutom 100gr mandelspån istället för 50gr.

Det måste saknas ngt i

Det måste saknas ngt i glasyren typ grädde, sirap. Den blev inte god

Det saknas 1 dl socker i

Det saknas 1 dl socker i glasyren.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.