Bild på Laktosfria cupcakes med fluffy frosting

Laktosfria cupcakes med fluffy frosting

angelicaan
mån, 2010-04-26 15:16

Muffins för de som inte bara är laktosintoleranta, utan även allergiska mot mjölkprotein och brukar få hålla sig till bl a soya- och tofu-produkter.

Receptkälla: Hela Sverige bakar

Receptet ger

16
muffins
cirka

Ingredienser & Gör så här

Rubrik

  • Muffinssmet

Ingrediens

  • 2 st ägg
  • 3 dl strösocker
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 dl solrosolja
  • 1 st citron (saften)

Rubrik

  • Fluffy frosting

Ingrediens

  • 2 st äggvitor
  • 2,5 dl strösocker
  • 1 dl kallt vatten
  • 1 tsk citronsaft
  • 1 tsk vaniljsocker

Gör så här

  1. Vispa ägg och socker poröst.

  2. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker i egen bunke.

  3. Sikta i de torra ingredienserna i äggsmeten.

  4. Häll i oljan och rör till en jämn smet.

  5. Pressa i citronsaften och rör i den. Spar cirka 1 tsk till frostingen.

  6. Fyll muffinsformarna till cirka 3/4. Grädda mitt i ugnen på 200 grader i cirka 15 minuter.

  7. Medan muffinsarna gräddas gör frostingen så här:
    Vispa äggvitorna fluffigt. Blanda socker, vatten och citronsaft i en kastrull. Låt sjuda på svag värme till sockret har smält. Rör inte! Fortsätt vispa äggvitorna och tillsätt sockerlagen droppe för droppe. Det tar ungefär 10 minuter innan allt är ivispat. Häll i vaniljsockret och vispa några minuter till. Färga i valfri färg om du vill.

  8. Spritsa sedan cupcakesen med frosting när de svalnat.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.