Mintcupcakes
Recept på saftiga chokladmuffins och toppad med len frosting med smak av mint.
Räcker till 12 st
12 st
Ingredienser
Så gör du
- 3 ägg
- 1 knivsudd salt
- 2 dl socker
- 175 g rumsvarmt smör
- 3 dl vetemjöl
- 0,5 dl kakao
- 1 krm Dr. Oetker bikarbonat
- 0,5 tsk Dr. Oetker bakpulver
- 1,25 dl mjölk
- 50 g mörk, hackad choklad
Garnering
- 4 dl florsocker
- 80 g rumsvarmt smör
- 1 tsk Dr. Oetker Pepparminstarom
- 1 tsk Dr. Oetker grön hushållsfärg
- 1,5 msk mjölk
- Dr. Oetker Minipearls
Garnering
Dela äggen i vitor och gulor. Blanda äggvitorna med salt och vispa dem fasta. Tillsätt sockret i omgångar under fortsatt vispning till konsistensen är som maräng.
I en annan skål vispas äggulor och smör vitt och poröst.
Sikta ihop vetemjöl, kakao, bikarbonat och bakpulver och rör ned det i äggulemassan tillsammans med mjölken. Vänd till sist ned marängsmeten och hackad choklad. Vispa inte utan rör bara samman smeten försiktigt. Fördela smeten i muffinsformar.
Grädda i ca 25 minuter i 175 grader. Låt svalna.
Frosting
Blanda florsocker, smör, pepparmintsarom, hushållsfärg och mjölk i en skål. Vispa blandningen med elvisp i ca 5 minuter på full hastighet så frostingen blir luftig.
Bred frostingen på de avsvalnade muffinsen och dekorera med pärlor.