Hoppa till huvudinnehåll
Om oss

Logga in / Skapa konto

Sök
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(7)

Mintcupcakes

Recept på saftiga chokladmuffins och toppad med len frosting med smak av mint.

Vote
(7)

Räcker till 12 st

Räcker till...

12 st

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 3 ägg
  • 1 knivsudd salt
  • 2 dl socker
  • 175 g rumsvarmt smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 0,5 dl kakao
  • 1 krm Dr. Oetker bikarbonat
  • 0,5 tsk Dr. Oetker bakpulver
  • 1,25 dl mjölk
  • 50 g mörk, hackad choklad
Garnering
  • 4 dl florsocker
  • 80 g rumsvarmt smör
  • 1 tsk Dr. Oetker Pepparminstarom
  • 1 tsk Dr. Oetker grön hushållsfärg
  • 1,5 msk mjölk
  • Dr. Oetker Minipearls
Garnering
  1. Dela äggen i vitor och gulor. Blanda äggvitorna med salt och vispa dem fasta. Tillsätt sockret i omgångar under fortsatt vispning till konsistensen är som maräng.

  2. I en annan skål vispas äggulor och smör vitt och poröst.

  3. Sikta ihop vetemjöl, kakao, bikarbonat och bakpulver och rör ned det i äggulemassan tillsammans med mjölken. Vänd till sist ned marängsmeten och hackad choklad. Vispa inte utan rör bara samman smeten försiktigt. Fördela smeten i muffinsformar.

  4. Grädda i ca 25 minuter i 175 grader. Låt svalna.

Frosting
  • Blanda florsocker, smör, pepparmintsarom, hushållsfärg och mjölk i en skål. Vispa blandningen med elvisp i ca 5 minuter på full hastighet så frostingen blir luftig.
    Bred frostingen på de avsvalnade muffinsen och dekorera med pärlor.