Bild på Muffins med apelsin och ingefära
Bild på Muffins med apelsin och ingefära
Bild på Muffins med apelsin och ingefära
Bild på Muffins med apelsin och ingefära
Bild på Muffins med apelsin och ingefära

Muffins med apelsin och ingefära

Dr. Oetker, www.oetker.se
ons, 2010-03-10 16:31

Receptet ger

12
st
muffins

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 150 g smör
  • 150 g socker
  • 3 st ägg
  • 175 g vetemjöl
  • 1,5 tsk Dr. Oetker bakpulver
  • 0,5 tsk mald ingefära
  • 66 g Dr. Oetker Apelsinskal två tredjedels förpackning
  • 50 g Dr. Oetker hackad mandel

Rubrik

  • Garnering

Ingrediens

  • smält choklad
  • 33 g Dr. Oetker Apelsinskal en tredjedels förpackning
  • Dr. Oetker Golden perlini

Gör så här

  1. Rör smör och socker mjukt. Vispa äggen, ett åt gången.

  2. Vänd i siktat vetemjöl, bakpulver och ingefära i smeten. Tillsätt 2/3 dl förpackning apelsinskal samt mandlar och rör försiktigt.

  3. Fördela smeten i muffinsformar och grädda i 160° C i 20-25 min. Känn med en provsticka att muffinsen är klara, provstickan skall inte bli kladdig. Låt muffinsen svalna på ett galler.

  4. Garnera muffinsen med smält choklad och strö över resten av apelsinskalet och eventuellt lite Golden Perlini eller annat strössel.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.