Bild på Regnbågscupcakes med vit chokladfrosting

Regnbågscupcakes med vit chokladfrosting

Dr. Oetker, www.oetker.se
tors, 2016-01-28 14:57

Recept på goda och vackra cupcakes med krämig frosting.

Receptet ger

12
st
cupcakes

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 2 st ägg
  • 2 dl socker
  • 50 g smör
  • 1 dl mjölk
  • 3 dl vetemjöl
  • 1,5 tsk Dr. Oetker bakpulver
  • 1 tsk Dr. Oetker vaniljsocker
  • Dr. Oetker Concentrated colours använd de färger du gillar bäst

Rubrik

  • Frosting och dekoration

Ingrediens

  • 150 g rumstempererat smör
  • 75 g vit choklad
  • 150 g naturell färskost typ Philadelphia
  • 4 dl florsocker
  • strössel av valfri färg och smak

Gör så här

  1. Vispa ägg och socker pösigt. 

  2. Smält smör i en liten kastrull och slå sedan i mjölken och låt det hela koka upp.

  3. Rör hastigt ner den heta smörmjölken i äggsmeten.

  4. Häll i mjölet som först blandats med bakpulver och vaniljsocker. Rör ihop smeten och fördela i tre skålar.

  5. Färga varje skål med respektive blå, gul och röd färg. 

  6. Fördela smeten i 12 formar, gärna ställda i en muffinsplåt. Grädda i nedre delen av ugnen i 200-225 grader i ca 12 minuter.

  7. Smält chokladen över vattenbad eller i micron. När all choklad har smält, låt det svalna. 

  8. Kör smöret i en hushållsassistent (eller med en elvisp) tills det blir mjukt och "krämigt" i konsistensen. Tillsätt den smälta chokladen, färskosten och florsockret. Se till att alt blandas ordentligt. 

  9. Fyll en sprits med chokladfrostingen och spritsa på de avsvalnade muffinsen. Dekorera med valfritt strössel.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.