Tivoli cupcakes
Recept på vanilj-cupcakes som du pyntar och dekorerar efter tycke och smak.
Räcker till 12 st cupcakes
12 st cupcakes
Ingredienser
Så gör du
- 125 g vetemjöl
- 150 g socker
- 1 msk Dr. Oetker vaniljsocker
- 1,5 tsk Dr. Oetker bakpulver
- 50 g smör rumstempererat
- 125 ml mjölk
- 1 st stort ägg
- 12 st muffinsformar
Vaniljfrosting
- 250 g florsocker
- 0,5 st vaniljstång eller 1 tsk Dr. Oetker vaniljarom
- 75 g smör
- 2 msk mjölk
- Dr. Oetker hushållsfärg i valfri färg
- Dr. Oetker dekorationsströssel vi har valt att använda Blandat strössel, Nonpareille, Junglefigurer
Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda mjöl, socker, vaniljsocker och bakpulver i en skål. Smula ner smöret och rör samman till en massa som liknar riven ost.
Tilllsätt hälften av mjölken i mjölblandningen och rör tills smeten är klumpfri.
Vispa resten av mjölken med ägg och rör ner det i smeten. Vispa 1-2 minuter tills smeten är väl blandad och fördela smeten i muffinsformarna.
Grädda muffinsen i 175° C i 20-25 min. Känn med en provsticka eller gaffel om muffinsen är färdiggräddade. Låt muffinsen svalna på ett galler.
Blanda samman florsocker och vaniljkorn från vaniljstången (alt. vaniljarom) och smula ner smör i blandningen.
Vispa med låg hastighet och tillsätt mjölken lite i taget. Färga frostingen med hushållsfärg. Vispa tills det är lätt och luftigt, minst 5 minuter. Dekorera muffinsen med vaniljfrosting, strössel och/eller dekorationsfigurer.