Bild på Veganska vaniljmuffins med citronmousse

Veganska vaniljmuffins med citronmousse

Dr. Oetker, www.oetker.se
tors, 2019-10-24 10:18

Recept på veganska saftiga cupcakes, med en gömma av vaniljkräm och toppad med len citronmousse.

Receptet ger

12
st

Ingredienser & Gör så här

Rubrik

  • Citronmousse:

Ingrediens

  • 1.5 dl strösocker
  • 2 tsk Dr. oetker vegegel
  • 0.75 dl citronsaft
  • 0.75 dl växtbaserad grädde
  • 4 droppar Dr Oetker Gelfärg gul

Rubrik

  • Vailjmuffins:

Ingrediens

  • 1.5 dl kikärtsspad
  • 3 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl potatismjöl
  • 2 tsk Dr. Oetker bakpulver
  • 0.5 tsk salt
  • 2 tsk Dr. Oetker vaniljsocker
  • 1 dl växtbaserad mjölk
  • 100 g mjölkfritt margarin
  • 12 st muffinsformar

Rubrik

  • Vaniljkräm:

Ingrediens

  • 2 msk majsstärkelse
  • 0.5 dl strösocker
  • 1 dl växtbaserad grädde
  • 1.5 dl växtbaserad dryck
  • 2 krm Vaniljpasta Taylor & Colledge

Gör så här

  1. Citronmousse:

    Börja med moussen.
    Tillsätt strösocker i en kastrull.
    Rör ut vegegel med citronsaft och första delen grädde och tillsätt i kastrullen med socker.

    Droppa i gul gelfärg.
    Koka upp under omrörning tills vätskan tjocknar, det behöver koka i ungefär 1 1/2 minut.
    Ställ in kastrullen i kylskåpet och låt den svalna i ungefär 15 minuter.

    Vispa den andra delen grädde fluffigt.
    Vänd ned grädden i citronkrämen, blanda väl.

    Låt citronmoussen stelna i kylskåpet i minst 4 timmar.
    Häll upp i spritspåse med tyll.

     

  2. Muffins:

    Sätt ugnen på 200 grader.
    Vispa kikärtsspad och strösocker vitt och skummigt.
    Blanda de torra ingredienserna i en skål och vänd ned den i kikärtsvispet.

    Smält margarinet och tillsätt den växtbaserade mjölken
    Tillsätt i smeten och blanda tills det blir jämnt och klumpfritt.

    Fördela smeten i 12 stycken medelstora muffinsformar.
    Grädda muffinsen mitt i ugnen i 17-20 minuter.
    Låt svalna.

     

  3. Vaniljkräm:

    Blanda majsstärkelse och socker i en kastrull.
    Tillsätt vätskan och vaniljpastan under omrörning och fortsätt röra i kastrullen medan krämen kokar upp.

    Dra av från plattan när vaniljkrämen tjocknat.
    Låt svalna något.

    Tryck hål i muffinsen.
    Häll upp vaniljkrämen i en spritspåse eller flaska med pip och fyll muffinsen.

    Spritsa citronmoussen på muffinsen.
    Förvara muffinsen i kylskåp.

     

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.