Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Amerikanska minilimepajer
En fräsch smak av lime. Detta recept kan även göras som en enda stor paj om man hellre vill det.
Räcker till 15 st ca
Räcker till...
15 st ca
Recepttyp
Pajer
Ingredienser
Så gör du
Pajdeg
- 125 gram smör
- 3 dl vetemjöl
- 2 msk vatten
Limekräm
- 3 dl vatten
- 1,5 dl socker
- 6 msk maizenamjöl
- 3 st limefrukter, rivet skal och saft
- 3 st äggulor
- 3 msk smör
Blanda ingredienserna till pajdegen och tryck ut den i bakformar av aluminium.
Grädda pajskalen i 225 grader i ca 15 minuter, eller tills de fått fin färg.
Blanda vatten, socker, maizena och pressad limesaft i en rostfri kastrull. Koka upp under omrörning.
Ta kastrullen av värmen. Tillsätt äggulorna en i taget under kraftig omrörning. Låt krämen sjuda upp på nytt.
Tillsätt rivet limeskal och smör. Låt krämen svalna och fördela sedan på pajskalen.