Bild på Rabarberpaj med mandelfyllning

Rabarberpaj med mandelfyllning

Lindahls mejeri, www.lindahlsmejeri.com
fre, 2010-04-23 17:06

Tips:
Serveras med Lindahls Delikatessyoghurt, vanilj
Frys in det råa pajskalet före gräddningen och grädda direkt från frysen. Gräddningstidden förlänges då med 10 minuter.

Receptet insänt av Rune Hammarberg, Västerås

Receptet ger

1
pajform
ca 24 cm

Ingredienser & Gör så här

Rubrik

  • Pajdeg

Ingrediens

  • 1 dl Lindahls Yoghurt
  • 50 gr Lindahls smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 krm salt

Rubrik

  • Fyllning

Ingrediens

  • 2 dl Lindahls Turkisk / Grekisk Yoghurt
  • 300 gr rabarber
  • 3/4 dl socker
  • 1 tsk kardemumma, malen
  • 1 msk Maizena
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 100 gr mandelmassa
  • 70 gr hassel- eller cashewnötter (orostade)

Gör så här

  1. Pajskal:
    Skär smöret i tärningar och blanda snabbt med övriga ingredienser.

  2. Låt vila under bakduk c:a 30 minuter.

  3. Kavla eller tryck ut degen i pajformen och nagga botten med en gaffel.

  4. Förgrädda skalet vid 200 grader i c:a 7 minuter (något längre i en keramikform). Låt svalna.

  5. Fyllning:
    Skala rabarber och skär i cm-tjocka skivor. Lägg rabarbern i pajskalet.

  6. Blanda Maizena, socker, vaniljsocker och kardemumma och strö över rabarbern.

  7. Stryk yoghurt över fylningen.

  8. Riv mandelmassan på ett grovt rivjärn och strö över yoghurten.

  9. Grovhacka nötterna och strö dem överst.

  10. Grädda pajen i nedre delen av ugnen vid 175 grader i c:a 30 - 40 minuter.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.