Sega Polly-snittar!

baka.se
ons, 2014-10-29 16:40

Fantastisk liten småkaka som blir så där lagom seg av pollyn, och sprider en underbar doft i köket när de gräddas i ugnen.

Receptet ger

30-40
st
Beroende på storlek

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 150 g smör
  • 1,5 dl strösocker
  • 1,5 msk Dr. Oetker vaniljsocker
  • 1,5 msk ljus sirap
  • 3,75 dl vetemjöl
  • 1,5 tsk Dr. Oetker bakpulver
  • knappt 1 påse polly

Gör så här

  1. Sätt ugenen på 175 grader, och lägg ett bakplåtspapper på en plåt. Knåda ihop alla ingredienser utom pollyn till en smidig deg. Rulla ut degen till fingertjocka längder. Tryck ner Polly i längderna, så de bildar som ett litet pärlband i degen.

    Kakdegen kommer flyta ut en aning i ugnen, så lägg dem inte för tätt på plåten.

    Grädda mitt i ugnen i 14-16 minuter, tills de fått fin färg.

    Låt sedan svalna lite innan du skär dem i bitar.

De var verkligen supergoda!!

De var verkligen supergoda!!

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.