6 sorters småkakor
Räcker till 30 st varierar beroende på recept
30 st varierar beroende på recept
Ingredienser
Så gör du
- 4,5 dl Kungsörnen extra Fint mjöl
- 0,75 dl socker
- 200 g smör eller margarin
Använd samma grundrecept till alla kakorna.
Grundrecept:
Blanda mjöl och socker i en skål eller i en hög på bakbordet. Tillsätt matfettet skuret i bitar. Arbeta snabbt ihop allt till en deg. Tillsätt ev. smaktillsättning. Låt degen vila svalt ca 1 timme. Baka ut enligt nedanstående förslag. Grädda mitt i ugnen i 200 °C , 8-10 min.Chokladpinnar
Blanda i 3 msk kakao i degen och rulla till fingertjocka längder. Skär i bitar och pensla med uppvispat ägg och strö över hackad pistagemandel och pärlsocker.Kardemummakakor
Blanda i 1 tsk malen kanel och 1 tsk malen kardemumma i degen. Rulla till bollar, pensla med uppvispat ägg och strö över råsocker.Kaffekakor
Blanda 2 tsk snabbkaffepulver i degen. Rulla till fyra längder och skär i tunna skivor, ca. 12 av varje längd.Chokladsnurror
Dela degen i två delar. Smaksätt den ena med 2 msk kakao och den andra degen med 1 tsk finrivet skal av 1 väl tvättad apelsin. Kavla ut degarna var för sig mellan plastfolie och lägg dem i kylen i 30 minuter. Tag bort plasten och lägg degarna på varandra. Rulla till en rulle och skär skivor.Korintkakor
Blanda 1 dl korinter i degen. Tryck till bollarna med en mjölad gaffel.Citronkakor
Blanda det finrivna skalet av en väl tvättad citron i degen och rulla till valnötsstora bollar. Gör en grop i mitten på varje boll och lägg i en liten klick lemon curd eller citronmarmelad.