Bild på Chokladblommor

Chokladblommor

NyTinat
sön, 2011-08-28 08:55

Blomformade kakor gjorda med wilton kaksprits och dekorerade med non stop

Receptet ger

60
st
beroende på antal sprits-tryck per kaka

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 225 g smör
  • 1,5 dl socker
  • 1 dl kakao
  • 2 st äggulor
  • 4-4,5 dl vetemjöl
  • 0,5 krm bakpulver
  • 1 påse Non stop eller liknande

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°C

  2. Rör smör och socker till en jämn massa
    Tillsätt äggulor, kakao och mjöl, arbeta ihop till en deg (degen ska kännas mjuk och nästan kalddig, inte kompakt som vanlig kakdeg)

  3. Fyll kakspritsen med deg, sätt i valt munstycke (jag använde det med 8 kronblad och en plupp i mitten)
    Spritsa kakorna ganska tätt på en plåt UTAN bakplåtspapper (de fäster inte på bakplåtspapper)
    Dekorera med en Non Stop i mitten av varje kaka
    Grädda mitt i ugnen 10-15 min

Degen va väldig hård och när

Degen va väldig hård och när jag skulle spritsa ut den så gick spriten sönder:(

Du missade att skriva när

Du missade att skriva när bakpulvret skulle i, och degen blev jätte hård även om man tog det mindre alternativet mjöl. Fick hälla i någon dl vatten och det blev ändå en riktig workout att spritsa ut det sen.

Mmm tror att dom blir jätte

Mmm tror att dom blir jätte goda nu snart ska vi baka. MUMS vill äta upp datorn

skit fina

skit fina

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.