Hoppa till huvudinnehåll
Om oss

Logga in / Skapa konto

Sök
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(20)

Chokladblommor

Blomformade kakor gjorda med wilton kaksprits och dekorerade med non stop

NyTinat

Vote
(20)

Räcker till 60 st beroende på antal sprits-tryck per kaka

Räcker till...

60 st beroende på antal sprits-tryck per kaka

Kategorier
Recepttyp Småkakor

Ingredienser

Så gör du

  • 225 g smör
  • 1,5 dl socker
  • 1 dl kakao
  • 2 st äggulor
  • 4-4,5 dl vetemjöl
  • 0,5 krm bakpulver
  • 1 påse Non stop eller liknande
  1. Sätt ugnen på 175°C

  2. Rör smör och socker till en jämn massa
    Tillsätt äggulor, kakao och mjöl, arbeta ihop till en deg (degen ska kännas mjuk och nästan kalddig, inte kompakt som vanlig kakdeg)

  3. Fyll kakspritsen med deg, sätt i valt munstycke (jag använde det med 8 kronblad och en plupp i mitten)
    Spritsa kakorna ganska tätt på en plåt UTAN bakplåtspapper (de fäster inte på bakplåtspapper)
    Dekorera med en Non Stop i mitten av varje kaka
    Grädda mitt i ugnen 10-15 min