Bild på Förenklade Macarons

Förenklade Macarons

Kakbiten
tis, 2010-05-25 10:21

Jag är för lat för att skala och skålla mandel och sikta osv så jag förenklade receptet en aning. Har hittils gett perfekta macarons varje gång jag provat!

Receptet ger

30
st

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 120 g äggvita
  • 35 g socker
  • 150 g malen mandel
  • 150 g florsocker
  • 150 g socker till sockerlag
  • 50 g vatten till sockerlag

Gör så här

  1. Mal mandeln fint. Väg upp 150 gram på en köksvåg. Blanda mandel och florsocker i en bunke. Rör i 60 gram äggvita i mandel och florsockerblandningen. Tillsätt eventuellt valfri färg.

    Vispa upp 60 gram äggvita till ett mjukt skum och tillsätt 35 gram socker under vispning.

    Blanda socker och vatten till sockerlagen i en liten kastrull. Sätt plattan på hög värme och koka upp. Koka tills temperaturen når 118 grader på en godistermometer. Under vispning på låg fart, häll sockerlagen i marängsmeten. Vispa marängen på hög fart tills den kallnat helt och blivit glansig.

    Vänd i marängen i mandelblandningen och blanda försiktigt ihop till en jämn smet. Var försiktig så du inte mixar för mycket, smeten ska vara trögflytande.

    Fyll en spritspåse med rund tyll och spritsa ut små klickar på en plåt klädd med bakplåtspapper. Gör klickarna stora som 5-kronor ungefär. Om smeten lämnar små toppar från spritsen, slå plåten mot bordet några gånger så slätar den till sig.

    Grädda i ca 10- 15 minuter i mitten av ugnen i 160 grader. Dra av bakplåtspappret från plåten och låt dem svalna. Lossa dem sedan försiktigt från pappret.
    Fyll sedan med något gott!

måste man ha mandel i?

måste man ha mandel i?

Hur många äggvitor är 60

Hur många äggvitor är 60 gram??

Ska pröva ! ;)

Ska pröva ! ;)

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.