Bild på Maränger i pastell
Bild på Summer strössel

Maränger i pastell

Dr. Oetker, www.oetker.se
tis, 2016-07-12 15:04

Recept på härligt pastellfärgade maränger doppade i strössel. Goda att äta som de är eller som tillbehör till glass. 

Receptet ger

ca 50
st

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 4 äggvitor
  • 2,5 dl strösocker
  • 1 nypa salt
  • 1 tsk citronsaft
  • efter smak Dr. Oetker Gelfärger
  • 200 g vit choklad
  • Dr. Oetker dekorationsströssel exempelvis Summer 4-fack

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 125 grader.

    Vispa äggvitorna och saltet styvt i en ren och torr bunke.

    Tillsätt gradvis socker och citronsaft. Dela äggsmeten i olika delar och färga med gelfärg.

    Börja med någon enstaka droppe färg och blanda då det inte behövs mycket färg för att skapa pastelltoner. Spritsa maränger med lite mellanrum emellan på en bakplåtspappersklädd plåt.

    Grädda plåten i mitten av ugnen i ca 45 minuter.  Marängerna är färdiggräddade då de släpper lätt från pappret. Stäng av ugnen och låt plåten stå kvar tills den kallnat. Lossa marängerna från pappret.

    Smält vit choklad i micron eller gör ett vattenbad. Häll ut strössel i skålar.

    Doppa botten av marängerna i vit choklad och sedan i strössel. Låt stelna.

    Förvara de färdiga marängerna i en lufttät burk med lock.

     

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.