Bild på Nutellafyllda chokladkakor

Nutellafyllda chokladkakor

cookiesandsweets.se, cookiesandsweets.se
mån, 2017-02-06 14:22

Recept på spröda, goda chokladkakor med nutellafyllning. Receptet går även att göra utan fyllning eller med annan fyllning efter tycke.

Receptet ger

24
st

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 4,8 dl mjöl
  • 3 tsk Maizena
  • 1 tsk Dr. Oetker bikarbonat
  • 0,5 tsk havssalt att strö över kakorna innan gräddning
  • 1, 1/4 dl strösocker
  • 3/4 dl brunt farinsocker
  • 2 st rumstempererade ägg
  • 225 gram rumstempererat smör
  • 2 tsk Dr. Oetker vaniljsocker
  • 2 dl kakao (byt ut 0,5 dl mot O´boy för mildare smak)
  • 24 st stora skedar kyld eller fryst Nutella
  • 2 dl chokladlinser/knappar

Gör så här

  1. Klicka Nutella på bakplåtspapper, 24 stycken, med en stor tesked eller liten matsked. Säll dem i frysen i ca 1 timme.

  2. Förbered kakdegen. Blanda mjöl, maizena, bikarbonat och salt i en skål och ställ åt sidan.

  3. Vispa smöret luftigt för ca 2 minuter och sen vispa i sockret i några minuter.

  4. Blanda i ägg och vaniljsocker och kakao till en jämn smet.

  5. Sist blandar du i mjöl och choklad linserna. Blanda bara tills degen har gått ihop.

  6. Fördela degen i 24 runda bollar. Lägg dem på en plått på bakplåtspapper. Tryck in mitten och gör en fördjupning på bollarna.

  7. Placera en Nutella klick i mitten på varje boll och tryck ihop kanterna, stäng in Nutella, och forma till bollar igen.

  8. Toppa med några chokladlinser och lite havssalt. Ställ bollarna kallt, frys in dem i 1 timma.

  9. Sätt ugnen på 175º minst 20 minuter innan kakorna ska gräddas. Innan du ställer plåten i ugnen se till att bollarna inte ligger för nära varandra eftersom dem kommer flyta ut lite under gräddningen.

  10. Grädda i mitten av ugnen för ca 10-12 minuter. Kakorna ska vara knapriga på kanterna men kännas mjuka i mitten. Det är helt ok eftersom dem kommer fortsätta "gräddas" efter att du har flyttat ut dem ur ugnen, under tiden dem svalnar.

  11. Låt kakorna svalna minst 15 minuter innan servering.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.