Solrosbullar med keso
Det här är ett recept som ger otroligt saftiga frallor med en tydlig solrossmak. De håller sig saftiga länge tack vare keson. Vill man kan man ersätta solrosfröna mot t.ex. linfrö, pumpakärnor eller hackade nötter. Eller baka dem helt naturella.
Räcker till 24 st frallor
24 st frallor
Ingredienser
Så gör du
- 4 dl kallt vatten
- 1 pkt jäst
- 2 tsk salt
- 2 dl keso
- 10-12 dl vetemjöl
- 2 dl solroskärnor
Till pensling
- 1 st uppvispat ägg
Smula jästen i en bunke (gärna assistent) och lös upp den i en del av vattnet
Tillsätt resten av vattnet, keso & salt och börja sedan tillsätta mjölet lite i taget tills du får en smidig, men något kladdig deg
Ha till sist i solrosfrön
Låt assistenten gå ca 5 minuter och arbeta degen ordentligt. Kör du för hand så är det bara att kavla upp ärmarna och knåda allt du har, se det som ett träningspass! ;)
Jäs degen i 60 min under duk, den ska dubblas i storlek
Knåda degen lätt på mjölat bord och forma 24 bullar
Lägg bullarna ganska tätt i en långpanna klädd med bakplåtspapper och låt jäsa övertäckta ytterligare 30-45 min
Pensla bullarna med ägg och grädda i 20-25 minuter på 225°
När bullarna har svalnat, bryt isär dem och njut! :)