Bild på Bilbanetårta

Bilbanetårta

Dr. Oetker, www.oetker.se
tis, 2012-09-04 12:48

Perfekt för barnkalaset!

Här nedan finner du vårt recept på vår bilbanetårta:

Receptet ger

ca 20
bitar

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 250 g smör
  • 4 msk kakao
  • 3 dl socker
  • 4 st ägg
  • 2 msk Dr Oetker vaniljsocker
  • 4 dl vetemjöl ( 250 gr )
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 dl mjölk

Rubrik

  • Garnering asfaltsbanan

Ingrediens

  • drygt 3 dl florsocker ( 200 gr )
  • 2 msk kakao
  • 2-3 msk kokande vatten
  • Dr Oetker Writing icing dekor eller kristyr

Rubrik

  • Garnering gräs

Ingrediens

  • 2 dl florsocker ( 125 gr )
  • 50 gr smör
  • ca 1/2 tsk Dr Oetker grön hushållsfärg
  • 1-2 msk mjölk
  • Bilar, ätliga eller leksaksbilar
  • ev. en flagga på toppen

Gör så här

  1. Smörj och bröa 2 springformar, 22 cm i diameter.

  2. Sätt ugnen på 175 grader och börja med ingredienserna till själva kakan. Smält smöret i en gryta och tillsätt kakao. Vispa ägg, socker och vaniljsocker lätt och luftigt. Blanda mjöl och bakpulver och vänd ned det i äggmassan. Tillsätt kakaosmör och mjölk. Fördela smeten i springformarna och grädda i 30-35 minuter. Känn med sticka att kakorna är klara. Låt svalna på ugnsgaller.

  3. Rör samman drygt 3 dl florsocker, kakao och kokande vatten till glasyren som skall vara själva banan. Rör till en slät konsistens.

  4. Skär en inåtböjd kant på ena kakan så kakorna går att lägga ihop som en åtta. Täck kakorna med glasyren. Rita ut en vägbana med hjälp av dekorationsglasyr eller kristyr.

  5. Blanda smör, florsocker, hushållsfärg och mjölk. Vispa med elvisp tills blandningen blir lätt och luftig. Lägg två "gräsplaner" i mitten av kakan..

  6. Dekorera med småbilar och fäst en flagga i tårtan.

jag älskar dina recept dr.

jag älskar dina recept dr. oetker

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.