Bild på Hallonmoussetårta med smörkräm

Hallonmoussetårta med smörkräm

baka.se
mån, 2016-05-02 16:10

Malin Colling Aldernäs var vår 5:e veckovinaare i Cake It Away 2016. Hon tävlade med detta recept på denna vackra moussetårta med somriga smaker. 

Receptet ger

1
tårta

Ingredienser & Gör så här

Rubrik

  • Botten:

Ingrediens

  • 2 st ägg
  • 180 g strösocker
  • 120 g vetemjöl
  • 2 tsk Dr. Oetker bakpulver
  • 100 g kallt vatten

Gör så här

  1. Vispa ägg och socker riktigt fluffigt. Sikta mjölet blandat med bakpulver. Rör ihop med äggvispet. 

    Rör i vattnet. Häll smeten i en form, jag använde en med löstagbar kant, 18 cm. Grädda på 175 grader varmluft i ca 30 minuter. Låt svalna.

     

Rubrik

  • Hallonmousse:

Gör så här

  1. Tina 400 g hallon och mixa.

    Sila mixet så det blir en pure kvar.

     

Ingrediens

  • 3 dl hallonpuré
  • 135 g socker
  • 3 st Dr. Oetker gelatinblad
  • 2,5 dl vispgrädde

Gör så här

  1. Lägg gelantinbladen i vatten.

    Koka upp hälften av hallonpuren med sockret. Krama ur och blanda i gelantinbladen.

    Rör i resten av puren. Ställ åt sidan och låt svalna.

    Vispa grädden lätt. Blanda i hallonpuren försiktigt i omgångar.

     

Rubrik

  • Montering:

Gör så här

  1. Dela botten i två.

    Diska formen så kan du använda ringen till monteringen.

    Lägg bakplåtspapper på en bricka och ställ ringen på.

    Lägg bakplåtspapper runt kanterna, lägg i en tårtbotten med gräddade ytan uppåt.

    Spänn ringen. Häll i mousse ca 3 cm. Lägg en botten till med ytan nedåt. Häll lite mosse till så att det täcker, botten suger åt sig så det får inte vara för lite.

    Ställ i kylen så moussen får stelna helt. Min stod i 6 timmar.

     

Rubrik

  • Smörkräm:

Ingrediens

  • 120 g äggvita
  • 176 g strösocker
  • 360 g rumstempererat smör
  • en nypa salt

Gör så här

  1. Blanda äggvita,salt och socker. Ställ bunken över kokande vatten och vispa tills sockret har löst sig.

    Ta av bunken och vispa till en fast maräng.

    Rör i smöret i omgångar. Vispa smörkrämen tills den är fluffig och slät.

    Ta ut kakan ur kylen och ta försiktigt bort formen och pappret.

    Stryk ett tunt lager smörkräm runt hela kakan och ställ in den i kylen igen. Minst 20 minuter.

    Upprepa allt 3 gånger. Lägg tårtan på ett fint fat och spritsa smörkräm runt kanterna. 

     

     

Rubrik

  • Dekoration:

Ingrediens

  • Dr. Oetker chokladhjärtan
  • Dr. Oetker Dekoratiosnpärlor

Gör så här

  1. Sen la jag chokladhjärtan så det vart fjärilar. Och spritsade blommor med pärlor i.

     

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.