Bild på Mintchokladtårta

Mintchokladtårta

diningandcooking, diningandcooking.blogg.se
fre, 2015-11-20 12:16

 Recept på underbar chokladtårta med en god smak av mint i glasyren. Den är dock väldigt mäktig så man orkar tyvärr inte mer än en liten bit... 

Receptet ger

1
st
tårta

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 200 g mörk choklad
  • 3 dl vetemjöl
  • 3 st ägg
  • 2,5 dl strösocker
  • 200 g smör

Rubrik

  • Glasyr:

Ingrediens

  • 1 dl grädde
  • 25 g smör
  • 20 bitar After Eight

Gör så här

  1. Smält smöret på låg värme och bryt sedan ner chokladbitarna och rör runt så att allt smälter. Ta av från värmen.

    Vispa ägg och socker vitt och pösigt, blanda sedan ner mjölet och chokladblandningen och vänd runt med en slickepott så att det blir en jämn smet.

    Smörj en springform med smör och häll ner smeten i den och fördela den jämt. Grädda i nedre delen av ugnen på 175 grader i ca 20-25 minuter. Låt svalna helt. 

    Glasyr: Värm upp grädde, smör och after eight på låg temperatur och blanda runt allt så att det blir en jämn smet. Låt svalna så att det blir en tjock glasyr. Bred ut den över kakan och ställ in den i kylen så att den stelnar. 

     

     

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.