Bild på Prinsesstårta

Prinsesstårta

Martina
ons, 2010-06-02 08:28

En klassisk tårta som gillas av alla stora som små.

Receptet ger

1
tårta

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 2 st ägg
  • 2 dl socker
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 1 dl potatismjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker el rivet skal av 1 citron
  • 1 dl hett vatten

Rubrik

  • Fyllning

Ingrediens

  • 3-4 dl marsankräm
  • ca 2 dl hallonsylt
  • 4 dl dl vispgrädde
  • rosa eller grönt marsipanlock eller köp vanlig marsipan och kavla ut den själv.
  • valfri dekoration att dekorera tårtan med.

Gör så här

  1. Smörj och bröa en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Vispa ägg och socker poröst.

  2. Blanda de båda mjölsorterna, bakpulvret och vaniljsockret eller citronskalet.
    Rör ner blandningen i äggsmeten och tillsätt det heta vattnet. Häll smeten i formen.

     

  3. Grädda kakan i nedre delen av ugnen på 175 grader i ca 30 minuter.
    När tårtbotten är klar stjälp upp den och låt den svalna.

     

  4. Gör marsankrämen enligt anvisningar på förpackningen.
    Vispa grädden hårt och skär tårtan i tre bottnar.
    Blanda i hälften av grädden i marsankrämen.

     

  5. Bre hallonsylt på en av tårtbottnarna och bre sedan vaniljgrädden ovanpå. Upprepa detta på de andra två bottnarna.
    Lägg samman bottnarna.
    Bre resten av grädden på översta locket och på kanterna på tårtan. Forma grädden till en jämn kulle.
    Lägg på marsipanlocket och dekorera tårtan enligt önskemål.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.