Bild på Regnbågstårta
Bild på Regnbågstårta

Regnbågstårta

Biskopsdotter, biskopsdotter.se
fre, 2018-11-16 15:14

Recept på läcker regnbågstårta som gör succé på barnkalaset.

Receptet ger

1
st
tårta

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 4 st ägg
  • 2 dl socker
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl potatismjöl
  • 1 tsk Dr. Oetker bakpulver
  • smör och mjöl till formen
  • Dr. Oetker Gelfärger

Rubrik

  • Fyllning

Ingrediens

  • vispgrädde
  • mjölk
  • 1 fp Dr. Oetker Vaniljlkräm
  • 1 fp Dr. Oetker Tårtmousse Jordgubb

Rubrik

  • Topping

Ingrediens

  • 2 fp Dr. Oetker Sugar Fondant White
  • Dr. Oetker Gelfärger
  • Dr. Oetker Rainbow mix strössel

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°C. Smörj och mjöla en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. 

  2. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke med elvisp ca 3 minuter och blanda sedan i valfri gelfärg. Jag tog ca 4 droppar i varje smet som jag gjorde.

     

     

  3. Blanda vetemjöl, potatismjöl och bakpulver i en annan bunke. 

     

  4. Sikta ner mjölblandningen i äggblandningen. Blanda försiktigt med en slickepott till en jämn smet.

     

  5. Häll smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 minuter. Kontrollera med provsticka att kakan är helt torr. Låt svalna helt.

     

  6. Skär kakan i tre delar. Lägg jordgubbsmousse på ett lager, vaniljkräm på ett och toppa med vispad grädde.

  7. Till tårtlock användes sugar fondant som färgats med röd gelfärg för att få en rosamarmorerad ton. 

    Jag färgade vit Sugar Fondant med gelfärg för att kunna göra regnbågen och sedan tryckte jag dit stjärnströssel från Dr Oetker på regnbågen samt gjorde en 4 utav sugar fondant.

    Sedan toppade jag med egengjorda maränger som jag även använde gelfärg till så att de blev randiga. 

     

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.