Bild på Hasselnötssemlor

Hasselnötssemlor

Dr. Oetker, www.oetker.se
tis, 2011-02-15 16:41

Recept på semlor med hasselnötsfyllning. Fyllningen har en något starkare smak än mandelmassa.

Receptet ger

15-20
st
semlor

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 150 g smör
  • 5 dl mjölk
  • 1 paket jäst (50g)
  • 1,5 dl strösocker
  • 1 tsk Dr. Oetker Hjorthornssalt
  • 1 tsk salt
  • 1 st ägg
  • ca 14 dl vetemjöl

Rubrik

  • Pensling

Ingrediens

  • 1 st ägg uppvispat

Rubrik

  • Fyllning

Ingrediens

  • 200 g Dr. Oetker hasselnötter
  • 2 dl florsocker
  • ca 1 dl mjölk
  • inkråm från semlebullar

Rubrik

  • Garnering

Ingrediens

  • 3 dl vispgrädde
  • florsocker

Gör så här

  1. Smält smör och häll i mjölken. Låt det bli 37 grader.

  2. Smula jästen i en degbunke. Häll över vätskan och rör om tills jästen lösts sig.

  3. Tillsätt salt, socker, hjorthornssalt och ägg. Tillsätt det mesta av mjölet och arbeta degen blank och smidig.

  4. Låt jäsa övertäckt med bakduk ca 30 min.

  5. Ta upp degen på bakbordet och knåda ordentligt. Baka ut till runda bullar. Lägg dem på plåtar täckta med bakplåtspapper. Låt jäsa ca 40 minuter. Sätt ugnen på 250 grader.

  6. Grädda i mitten av ugnen i 8-10 minuter. Låt bullarna svalna. Skär locken av bullarna och gröp ur lite inkråm.

Rubrik

  • Fyllning

Gör så här

  1. Rosta hasselnötterna i 200 graders ugnsvärme i ca 5 minuter. Plocka av skalen som då lossnar. Mixa eller mal nötterna. Blanda med florsocker, mjölk och inkråm till en rätt lös smet. Fyll bullarna med fyllningen och bred eller spritsa på vispad grädde. Pudra florsocker över bullarna innan servering.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.