Bild på Klassiska kardemummabullar

Klassiska kardemummabullar

A Guesthouse Gotland
sön, 2010-05-23 15:57

Smakrika och saftiga bullar!

Receptet ger

40
st

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 50 g jäst för söta degar
  • 150 g smör
  • 5 dl standardmjölk
  • 1 tsk salt
  • 1 dl strösocker
  • 2 tsk stött kardemumma
  • 14-15 dl vetemjöl

Rubrik

  • Fyllning

Ingrediens

  • 150 g rumsvarmt smör
  • 3/4 dl socker
  • 2 msk stött kardemumma

Rubrik

  • Garnering

Ingrediens

  • 1 st uppvispat ägg
  • 1 dl pärlsocker

Gör så här

  1. Smula jästen i en bunke och smält smöret. Tillsätt mjölken och värm till fingervärme, 37°. Häll degspadet över jästen, rör om så att jästen löser sig. Tillsätt salt, socker, kardemumma och nästan allt mjöl. Arbeta degen tills den blir blank och smidig. Låt jäsa under bakduk ca 30 min.

  2. Sätt ugnen på 225°. Rör ihop fyllningen. Arbeta degen på lätt mjölat bakbord. Dela den i två delar och kavla ut dem till rektanglar. Bred ut fyllningen och rulla sedan ihop degen till två rullar. Skär varje rulle till ca 20st bullar. Lägg på bakplåtspapper och låt jäsa övertäckt i ca 30min.

  3. Pensla bullarna med ägg och strö över pärlsocker. Grädda i mitten av ugnen 8 – 10 min. Låt svalna på galler under bakduk.

Väldigt goda och saftiga

Väldigt goda och saftiga bullar.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.