Bild på Kardemummasnurror med kanel & mandelmassafyllning

Kardemummasnurror med kanel & mandelmassafyllning

Sockerråttan
tors, 2012-10-04 07:15

Smarriga bullar!

Receptet ger

25
st

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 150 gram smält smör
  • 50 gram jäst för söta degar
  • 5 dl mjölk 3%
  • 1 dl sirap
  • 1 tsk salt
  • tsk mald kardemumma
  • 15 dl mjöl

Rubrik

  • Fyllning

Ingrediens

  • 100 gram rumstempererat smör
  • 300 gram mandelmassa
  • 4 msk kanel
  • 1 dl socker

Gör så här

  1. Smält smöret, häll sedan i mjölken och värm till fingertemp. Smula jästen och häll över degvätskan. Rör tills jästen löst sig. Blanda i sirap, salt, kardemumma och mjölet. Blanda till en smidigt deg. Låt jäsa i ca 1 timma.

    Rör ihop fyllningen. Knåda degen lätt och kavla ut till ca 35x40 cm. Bred ut fyllningen och rulla ihop om du vill ha vanliga eller vik degen dubbelt och skär remsor om du vill göra snurrbullar. Lägg på plåt och låt jäsa under duk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader. Pensla med uppvispat ägg och strö på pärlsocker. Grädda mitt i ugnen i ca 7-8 minuter. Låt svalna. Avnjutes bäst med ett glas kall mjölk! :)

Goda bullar

Goda bullar

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.