Bild på Saffransbullar med vaniljkräm och kanelsocker

Saffransbullar med vaniljkräm och kanelsocker

Dr. Oetker, www.oetker.se
tis, 2019-11-12 11:47

Recept på härlig kombination där saftiga saffransbullar fylls med vaniljkräm och toppas med kanelsocker. 

Receptet ger

ca 35-40
st

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 200 g smör
  • 5 dl mjölk
  • 2 msk Dr. Oetker Saffransarom
  • 50 g jäst
  • 1 st ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 krm salt
  • ca 16-17 dl vetemjöl

Rubrik

  • Fyllning:

Ingrediens

  • 1 påse Dr. Oetker Bakstabil vaniljkräm
  • 3 msk smör
  • 3 msk strösocker
  • 3 tsk kanel
  • 4 dl mjölk

Gör så här

  1. Smält smöret och tillsätt mjölk och saffransarom, värm till 37°.

    Smula ner jästen i en bunke och häll över mjölkblandningen. Rör tills jästen löst sig.

    Knäck ner ägget och tillsätt socker, salt och det mesta av mjölet. Arbeta degen tills den är smidig, ca 5 minuter i maskin och 10 minuter för hand. Jäs övertäckt i ca 30-40 minuter till dubbel storlek.

    Blanda samman vaniljkrämen enligt anvisningen på förpackningen.

     

    Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i ca 35-40 bitar. Forma till runda bullar och lägg ut på plåtar täckt med bakplåtspapper.

    Gör en fördjupning i mitten av varje bulle med tummen och fördela ut ca 1 msk vaniljkräm i hålet på varje bulle. Jäs i ca 10 minuter.

    Grädda på 225 grader i mitten av ugnen i ca 10 minuter, tills de fått en fin gyllenbrun färg. Smält smöret och blanda socker med kanel. Pensla bullarna med smöret och strö över kanelsocker.

     

     

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.