Bild på Vanilj och hallonbullar

Vanilj och hallonbullar

Dr. Oetker, www.oetker.se
ons, 2018-08-08 09:19

Recept på saftiga och ljuvligt goda bullar som passar perfekt på sommarens alla fikastunder.

Receptet ger

ca 40
st
bullar

Ingredienser & Gör så här

Rubrik

  • Vetedeg

Ingrediens

  • 5 dl mjölk
  • 2 påsar Dr. Oetker Torrjäst alt 50 g färsk jäst
  • 1 st ägg
  • 1 tsk salt
  • 2 dl socker
  • 1 tsk kardemumma
  • 125 g smör
  • ca 15 dl vetemjöl

Rubrik

  • Fyllning

Ingrediens

  • 1 påse Dr. Oetker vaniljkräm
  • 4 dl mjölk
  • ca 1 dl hallonsylt kan bytas mot annan god sylt
  • 1 st uppvispat ägg till pensling

Gör så här

  1. Ljumma mjölken till 37 grader. Tillsätt torrjäst, salt, socker, kardemumma och ägg. Tillsätt det mesta av smöret i kuber och jobba in i degen med det mesta av mjölet. Knåda väl tills du har en smidig deg.

  2. Låt jäsa under bakduk till dubbel storlek, ca 45 minuter. Vispa samman vaniljkräm och mjölk enligt påsens instruktioner.

  3. Ta upp degen på mjölat bakbord. Knåda den och dela degen i 40 jämnstora bitar. Kavla ut varje degstycke till en rundel, ca 15 cm i diameter.

  4. Skär fyra snitt i plattan (ca 12 cm) mot mitten, så rundeln fortfarande håller ihop. Lägg 1 matsked vaniljkräm och lite sylt i mitten. Pensla kanten med ägg. Vik varje hörn mot mitten, runt fyllningen och tryck till.

  5. Lägg bullarna på plåt täckt med bakpapper. Sätt på ugnen och låt jäsa medan ugnen blir varm, ca 20 minuter. Pensla med uppvispat ägg. Grädda bullarna ca 10 minuter i 225 grader.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.