Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Vit chokladmousse med fruktsalsa
Gjord med Lindahls grekisk yoghurt.
Frukten kan ersättas med färska bär.
Fri från
Äggfritt
Äggfritt
Räcker till 4 portioner
Räcker till...
4 portioner
Näringsvärde
Äggfritt
Ingredienser
Så gör du
- 1 dl vispgrädde
- 100 gram vit blockchocklad
- 1 dl grekisk yoghurt
Fruktsalsa
- ½ mango
- 1 nektarin eller persika
- 1 kiwi
- 1 tsk flytande honung
- 2 msk myntablad
Vispa grädden.
Smält chokladen över vattenbad. Blanda den smälta chokladen med yoghurt.
Rör ner grädden i smeten. Fördela moussen i fyra glas och ställ i kylen minst två timmar.
Skala och kärna ur frukten, skär den i små tärningar. Blanda frukten med mynta och honung och ställ i kylen.
Skeda salsan över moussen strax före servering.