Bild på Budapestrulle med ananas

Budapestrulle med ananas

turkost
mån, 2010-06-14 13:36

En smarrig budapest med krossad ananas!

Receptet ger

1
botten

Ingredienser & Gör så här

Rubrik

  • Botten

Ingrediens

  • 5 äggvitor
  • 1,75 dl strösocker
  • 0,5 dl maizena majsstärkelse
  • 1 dl florsocker
  • 100 g malda hasselnötter

Rubrik

  • Fyllning

Ingrediens

  • 4-5 dl vispad grädde
  • 1 burk krossad ananas

Gör så här

  1. Vispa äggvitor och socker fluffigt som till en maräng. Börja med ca 20 % av sockret och när marängen börjar gå ihop, höj hastigheten och ha i resten av sockret lite i taget. Vänd sedan ner hasselnötter, maizena och florsocker i smeten. Spritsa ut långa strängar tätt bredvid varandra på en plåt med bakplåtspapper.

    Grädda i bottnen i ugnen i cirka 15 minuter i 175 grader.

    Bred ut grädden på bottnen och strö sedan över ananas. Rulla ihop till en rulle, ta hjälp av bakplåtspappret och placera sedan skarven neråt. Pudra med florsocker och ringla över lite smält choklad. Dela rullen i 8 bitar. Tadaa, klart :) Lycka till!

     

Och så tog jag appelsin

4

Och så tog jag appelsin

Absolut INTE den snyggaste

4

Absolut INTE den snyggaste men ABSOLUT den godaste :))))) bytte ut maizena majsstärkelse till lite maizena resning och mycket mjöl så det blev perfeckt:) skulle rekomendera det istället för maizena majsstärkelse:) tack för receptet !!

toppen bra! =)O

toppen bra! =)O

tar den vanliga hederliga

tar den vanliga hederliga mandarinen på istället :) men annars tack <3

snabbt och ganska enkelt -

snabbt och ganska enkelt - och SUPERGOD

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.