Bild på Glutenfria mazariner med hallon

Glutenfria mazariner med hallon

Dr. Oetker, www.oetker.se
fre, 2017-04-28 10:52

Det här är ett enkelt och gott recept på mazariner som både är gluten- och sockerfria.

Receptet ger

6
st

Ingredienser & Gör så här

Rubrik

  • Deg

Ingrediens

  • 40 gram smör
  • 1 ½ dl mandelmjöl
  • 2 msk pofiber
  • 1 ½ msk sötningsströ

Rubrik

  • Fyllning

Ingrediens

  • 1 st ägg
  • 1 1/3 dl mandelmjöl
  • 1 ½ msk sötningsströ
  • ½ - 1 msk Dr. Oetker Frystorkade Hallon
  • 1 msk vispgrädde
  • knappt ½ krm Dr. Oetker bittermandelarom

Rubrik

  • Topping

Ingrediens

  • hallon Går bra att byta ut mot valfri hallonsylt
  • Valfri sötning
  • Dr. Oetker Frystorkade Hallon

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Börja med att blanda alla ingredienser som skall vara i degen och tryck ut i botten och kanter på aluminiumformar/mazarinformar.

  2. Fortsätt att göra fyllningen. Smält smör. Blanda all torra ingredienser (frystorkade hallon) och tillsätt därefter grädde, smör, arom och ägg.

  3. Rör sist ner frystorkade hallon.

  4. Blanda noga och fördela i formarna. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter.

  5. Avsluta med att göra toppingen. Koka hallonen och låt svalna. Söta efter smak. Fördela på de kalla mazarinerna och toppa med frystorkade hallon.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.