Bild på Glutenfria mazariner med hallon

Glutenfria mazariner med hallon

Dr. Oetker, www.oetker.se
fre, 2017-04-28 10:52

Det här är ett enkelt och gott recept på mazariner som både är gluten- och sockerfria.

Receptet ger

6
st

Ingredienser & Gör så här

Rubrik

  • Deg

Ingrediens

  • 40 gram smör
  • 1 ½ dl mandelmjöl
  • 2 msk pofiber
  • 1 ½ msk sötningsströ

Rubrik

  • Fyllning

Ingrediens

  • 1 st ägg
  • 1 1/3 dl mandelmjöl
  • 1 ½ msk sötningsströ
  • ½ - 1 msk Dr. Oetker Freeze dried fruit raspberry
  • 1 msk vispgrädde
  • ca 2 droppar Dr. Oetker bittermandelarom Tips: Använd en sked för att få ut dropparna

Rubrik

  • Topping

Ingrediens

  • hallon Går bra att byta ut mot valfri hallonsylt
  • Valfri sötning
  • Dr. Oetker Freeze dried fruit raspberry

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Börja med att blanda alla ingredienser som skall vara i degen och tryck ut i botten och kanter på aluminiumformar/mazarinformar.

  2. Fortsätt att göra fyllningen. Smält smör. Blanda all torra ingredienser (förutom Freese dried fruit raspberry) och tillsätt därefter grädde, smör, arom och ägg.

  3. Rör sist ner naturlig dekoration.

  4.  Blanda noga och fördela i formarna. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter.

  5. Avsluta med att göra toppingen. Koka hallonen och låt svalna. Söta efter smak. Fördela på de kalla mazarinerna och toppa med Freeze fried fruit raspberry.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.