Bild på Pariservåfflor

Pariservåfflor

baka.se
mån, 2015-02-02 12:33

Pariservåfflor eller franska våfflor som de också kallas är en riktig klassiker. Här hittar du grundreceptet, men om du vill twista receptet kan du prova att smaksätta fyllningen med exempelvis kakao eller en liten skvätt citronarom. 

Receptet ger

10
st
bakelser

Ingredienser & Gör så här

Rubrik

  • Grunddeg

Ingrediens

  • 2,5 dl vetemjöl
  • 100 g smör
  • 1-2 msk vatten

Rubrik

  • Fyllning

Ingrediens

  • 100 g smör
  • 1,5 dl florsocker
  • 1 st äggula
  • 2 tsk Dr. Oetker vaniljsocker

Rubrik

  • Till kavling

Ingrediens

  • strösocker

Gör så här

  1. Hacka ihop smör och mjöl. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Låt degen i vila i kylskåp cirka 1 timme.

  2. Kavla ut degen till knappt 0,5 cm tjocklek. Ta ut 20 stycken rundlar med kanten på ett glas, cirka 6 cm i diameter.

  3. Sätt ugnen på 225 grader.

  4. Strö socker på ett bakplåtspapper. Lägg kakorna på pappret och kavla ut rundlarna till långsmala kakor med hjälp av kruskavel. Lägg kakorna på en plåt.

  5. Grädda mitt i ugnen 6-8 minuter tills kakorna fått fin färg och ser spröda ut.

  6. Rör smör, socker och florsocker smidigt till fyllningen. Tillsätt äggula och vaniljsocker.

  7. Lägg ihop kakorna två och två med fyllning emellan.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.