Bild på Lyxiga våfflor

Lyxiga våfflor

Kronjäst, www.kronjast.se
lör, 2010-05-29 12:06

Med KronJäst i våffelsmeten får du våfflor som håller sig krispiga längre!

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 1 pkt / påse Kronjäst för söta degar (röd)
  • 8 dl mjölk
  • 1 msk socker
  • 1 tsk salt
  • 6 dl vetemjöl
  • 150 g smör

Gör så här

  1. Gör så här (färsk KronJäst)

    1.Smula ner KronJäst för söta degar i en bunke, häll på det 37°C mjölken och rör ut KronJästen.

    2. Smält smöret och låt det svalna

    3. Tillsätt socker, salt och sist mjölet.

    4. Vispa till en jämn smet. Låt jäsa i 30 min.

    5. Rör i det smälta smöret.

    6. Grädda våfflorna på våffeljärn.

    Gör så här (torr KronJäst)

    1. Smält smöret och låt det svalna.

    2. Blanda jästen med mjölet.

    3. Tillsätt socker, salt och sist mjölk (40°C, lite varmare än fingervarmt).

    4. Vispa till en jämn smet. Låt jäsa i 30 min.

    5. Rör i det smälta smöret.

    6. Grädda våfflorna på våffeljärn.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.