Bild på Cheesecake

Cheesecake

Sockerrus
fre, 2010-06-04 12:28

Denna tårta smakar som en blandning av glasstårta och cheesecake. Den är mycket enkel att göra och kan förberedas flera månader i förväg om man skulle vilja det.

Receptet ger

ca 8
port

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 3 st ägg
  • 1,5 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 200 g Philadelphiaost
  • 3 dl vispgrädde
  • 4-6 st digestivekex
  • 0,5 tsk citronarom el 3msk citronsaft (Valfritt)

Gör så här

  1. Separera äggen. Lägg äggulorna i en bunke och äggvitorna i en annan. Vispa först äggvitorna till de toppar sig och blir ett fast skum. Det ska vara så fast att man kan vända upp och ner på bunken.

  2. Vispa sedan äggulorna (går att använda samma vispar utan att diska dem emellan) och sockret till en luftig smet. Häll strösocker och vaniljsocker över äggulorna.

  3. Blanda i philadelphiaosten, använd lägsta hastigheten om du använder elvisp.

  4. Vispa grädden i en egen bunke. Rör därefter ned den vispade grädden i smeten med äggulor (forts på låg hastighet).

  5. Rör nu försiktigt med en sked eller slickepott ner de vispade äggvitorna.

  6. Om du vill ha citronsmak: Blanda citronsaft i smeten eller droppa i citronarom.

  7. Krossa kexen och lägg på botten av en rund form med löstagbar botten (24-28cm form).

  8. Häll i smeten och ställ in i frysen i minst 5 timmar. Tag ut kakan 20-30 minuter i rumstemperatur före servering.

Toppen god cheese cake och

Toppen god cheese cake och lätt att göra. Tack! :-)

Min cheesecake vart jättegod

Min cheesecake vart jättegod med det här receptet.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.