Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Cheesecake
Gjord med Lindahls Turkisk eller Grekisk Yoghurt
Fri från
Äggfritt
Äggfritt
Räcker till 12 portioner
Räcker till...
12 portioner
Recepttyp
Cheesecake
Näringsvärde
Äggfritt
Ingredienser
Så gör du
- 500 g Lindahls Yoghurt
- 150 g savoiardikex (ladyfingers)
- 150 g smör
- 4 msk citronsaft, plus skalet av en citron
- 100 g socker
- 1 msk vaniljsocker
- 300 g mascarpone
- 6 gelatinblad
- 150 ml vatten
Smula sönder biskvierna och blanda med smält smör.
Lägg blandningen i en pajform ca 24 cm, med löstagbar botten, tryck ut blandningen med fingrarna så att blandningen bildar en tunn botten.
Koka upp 150 ml vatten och lös upp den blötlagda gelatinen under omrörning.
Vänd ner Lindahls yoghurt, gelatin och övriga ingredienser.
Fyll pajformen och låt stå i kylskåpet.
Garnera med färsk frukt, bär eller tunna citronskivor