Bild på Fromage på yoghurt

Fromage på yoghurt

Lindahls mejeri, www.lindahlsmejeri.com
ons, 2010-04-21 12:17

Gjord med Lindahls Turkisk eller Grekisk Yoghurt

Receptet ger

6
portioner

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • dl Lindahls Yoghurt
  • 1/2 vaniljstång eller 1 tsk vaniljsocker
  • 3 msk socker
  • 1 apelsin
  • 4 gelatinblad
  • 3 äggvitor

Gör så här

  1. Fläk vaniljstången och skrapa ner kornen i Lindahls yoghurt.

  2. Skölj apelsinen och riv ner skalet i yoghurtblandningen.
    Pressa apelsinen och tillsätt saften.

  3. Lägg gelatinbladen ca 10 min. i rikligt med kallt vatten.
    Krama ur gelatinbladen och smält dem i hett vattenbad.

  4. Låt gelatinet svalna till fingervärme.
    Rör ner det i en tunn stråle, under omrörning, i yoghurtblandningen.

  5. Vispa äggvitorna till hårt skum och tillsätt sockret efter hand.

  6. Vänd marängen försiktigt in i yoghurtblandningen.

  7. Häll fromagen i serveringsskål och låt stelna i kylen i minst 4 timmar.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.