Bild på Müslitoppad cheesecake

Müslitoppad cheesecake

Risenta, www.risenta.se
mån, 2010-05-10 19:24

Fryst cheesecake

Foto: Frida Wismar

Receptet ger

8-10
portioner

Ingredienser & Gör så här

Rubrik

  • Müslitopp:

Ingrediens

  • 2 dl Risenta dinkelflingor
  • 2 dl Risenta pumpakärnor
  • 2 msk Risenta rårörsocker

Rubrik

  • Fyllning:

Ingrediens

  • 4 ägg
  • 1 ½ dl Risenta rårörsocker
  • 300 g philadelphiaost, gärna light
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 ½ dl vispbar mellangrädde

Gör så här

  1. Müslitopp: Blanda ingredienserna till müslitoppen och rosta dem gyllenbruna i en stekpanna med lite olja och vatten.

  2. Låt dem svalna och lägg dem sedan i botten på en smord form med hög kant, ca 20-25 cm i diameter.

  3. Fyllning: Separera äggulor och vitor och lägg dem i var sin skål.

  4. Vispa äggulorna med socker (använd elvisp). Mosa i osten och blanda ner vaniljsockret.

  5. Vispa grädden i en tredje skål och rör försiktigt ner den i äggostblandningen.

  6. Vispa äggvitorna hårt och rör till sist försiktigt ner dem i smeten.

  7. Häll ner smeten i formen och låt stå i frysen över natten.

  8. Ta fram kakan i rumstemperatur 1 timme innan servering. Vänd på kakan så att toppingen hamnar överst och dekorera gärna med färska frukter och bär.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.