Bild på Vanilj- och blåbärsbullar

Vanilj- och blåbärsbullar

Risenta, www.risenta.se
mån, 2010-05-10 21:54

Foto: Frida Wismar

Receptet ger

Ca 20
st bullar

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 75 g smör
  • 2 ½ dl mjölk
  • 50 g jäst
  • 1 krm salt
  • 2/3 dl Risenta rårörsocker
  • Ca 6 - 7 dl dinkel- eller vetemjöl

Rubrik

  • Fyllning:

Ingrediens

  • 50 g smör
  • 200 g creamcheese
  • 2 msk vaniljsocker
  • 80 g Risenta blåbär
  • Uppvispat ägg till pensling
  • Risenta rårörsocker till topping

Gör så här

  1. Smält smöret och tillsätt mjölken, värm till 37°C.

  2. Smula jästen i en bunke och tillsätt degspad tills jästen löst sig.

  3. Häll sedan ner salt, socker och cirka 2/3 av mjölet. Arbeta degen smidig.

  4. Jäs till dubbel storlek under bakduk.

  5. Fyllning: Rör rumsvarmt smör, vaniljsocker, creamcheese och blåbär till en bredbar massa.

  6. Knåda degen noga på mjölat bakbord, arbeta in resten av det sparade mjölet.

  7. Dela degen i 2 delar. Kavla ut en del i taget till en tunn rektangel.

  8. Bred på fyllningen och rulla ihop. Skär varje degrulle i cirka 10 bitar, beroende på önskad storlek på bullarna.

  9. Lägg dem på plåtar täckta med bakplåtspapper. Jäs igen cirka 30 min.

  10. Pensla med uppvispat ägg och strö över lite rårörsocker.

  11. Grädda på 225°C i 5-7 minuter.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.