Bild på Nötchokladkaka
Bild på Nötchokladkaka
Bild på Nötchokladkaka
Bild på Nötchokladkaka

Nötchokladkaka

Dr. Oetker, www.oetker.se
ons, 2010-03-10 21:15

Receptet ger

12
st
bitar

Ingredienser & Gör så här

Rubrik

  • Botten

Ingrediens

  • 200 g digestivekex
  • 50 g smör

Rubrik

  • Fyllning

Ingrediens

  • 200 g mörk choklad
  • 1 dl socker
  • 400 g färskost Kesella eller Philadelphia
  • 3 st Dr. Oetker gelatinblad alt. 2 tsk Dr. Oetker gelatinpulver
  • 0,5 dl starkt kaffe
  • 4 dl vispgrädde
  • 2 tsk Dr. Oetker romarom
  • 50 g Dr. Oetker hackade hasselnötter
  • Chokladsås (hemmagjord eller köpt)

Gör så här

  1. Smörj och bröa en bakfrom med smörpapper.

  2. Krossa kexen och blanda med smält smör. Tryck ut mixen i formen. Låt stå i kylskåp.

  3. Gelatinblad: Lägg gelatinbladen i blöt ca 5 minuter. Hetta upp kaffet om det är kallt och låt gelatinbladen smälta i kaffet.

    Gelatinpulver: Blanda gelatinpulver med kallt kaffe och låt svälla 5 min. Smält pulvret i mikro ca 30 sek alternativt över vattenbad.

  4. Blanda färskost och socker. Smält choklad i mikrovågsugn eller över vattenbad. Blanda ner den smälta chokladen i färskosten under kraftig vispning, helst med elvisp.

  5. Blanda ned det smälta gelatinet under fortsatt vispning.

  6. Vispa grädde och vänd ner i smeten. Häll fyllningen över kexbotten och låt stå i kyl minst 4 timmar.

  7. Ta kakan ur formen och placera på ett serveringsfat. Dekorera med chokladsås och hasselnötter.

Åh vilken läcker kaka!

4

Åh vilken läcker kaka! Verkligen i min smak. Måste baka den vid tillfälle.

Jättefin kaka! Ser gudomligt

Jättefin kaka! Ser gudomligt smaskig ut :)

Mums! Särskilt med riktig Rom

4

Mums! Särskilt med riktig Rom ;-)

Det står inte hur man ska tillsätta gelatin, men det gick bra att tillsätta med smält choklad.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.