Bild på Hemgjord glass med banan och hallon

Hemgjord glass med banan och hallon

Lindahls mejeri, www.lindahlsmejeri.com
fre, 2010-04-23 08:26

Gjord med Turkisk eller Grekisk Yoghurt.

Glassen blir bäst om man använder en glassmaskin

Receptet ger

4
portioner

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 4 dl Lindahls Yoghurt
  • 200 gr mogna bananer, skalade
  • 2 dl florsocker
  • 1 msk citronsaft och lite citronrasp
  • 1 dl koncentrerad fläderblomssaft

Gör så här

  1. Mixa bananerna tillsammans med florsocker, fläderbloms- och citronsaft, samt -rasp med en stavmixer eller i en matberedare.

  2. Tillsätt yoghurt under varsamt omrörning.

  3. Kör glassen i glassmaskin i c:a 20 minuter.
    Eller sätt i frysen i minst två timmar. Ta ut och rör några gånger under infrysningen.

  4. Ta ut glassen ur frysen och förvara den i kylen 10 minuter före serveringen. Den går lättare att portionera då.

  5. Lägg i skålar och garnera med hallon. Pudra över florsocker.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.