Bild på Ice cream cookie-sandwiches

Ice cream cookie-sandwiches

My Kitchen Stories, mykitchenstories.se
tis, 2016-07-19 14:40

Chocolate chip cookies och glass är en underbar kombination!

Mitt recept på chocolate chip cookies ger underbart sega kakor som riktigt smälter i munnen och tillsammans med en krämig glass är det svårt att bara ta en!

 

 

Receptet ger

ca 15
portioner

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 115 g osaltat smör
  • 1 dl farinsocker
  • 0,5 dl strösocker
  • 1 ägg
  • 2 tsk Dr. Oetker vaniljsocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk majsstärkelse
  • 0,5 tsk Dr. Oetker bikarbonat
  • 75 g mörk choklad
  • 75 g vit choklad
  • ca 1 liter glass med valfri smak (jag tog med after eight-smak)

Gör så här

  1. 1. Sätt ugnen på 175 grader.

    2. Grovhacka chokladen

    3. Vispa smör, strösocker och farinsocker till en fluffig smet.

    4. Tillsätt sedan ägg och vaniljsocker och vispa till en jämn smet.

    5. Blanda ihop resterande ingredienser i en separat skål. Sikta sedan ner dem med smörsmeten och vänd försiktigt med en slickepott. Blanda inte för länge, då finns det risk att chokladbitarna smälter och det vill vi inte! Ställ sedan skålen i kylskåpet i ca 30 minuter.

    6. Klä en plåt med bakplåtspapper.

    7. Klicka ut små bollar med mycket mellanrum mellan varandra på bakplåten. Räcker inte en plåt är det bättre att ta en till.

    8. Grädda i mitten av ugnen i ca 8 minuter. Kakorna ska bara få lite färg längs kanterna.

    9. Låt kakorna svalna på galler och ställ dem sedan i kylskåp på en tallrik.

    10. Lägg ca 0,5 dl glass mellan två stycken kakor med en kall sked. Ställ snabbt dina ice cream cookies i frysen.

     

     

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.