Bild på Pascha, rysk påskdessert

Pascha, rysk påskdessert

Lindahls mejeri, www.lindahlsmejeri.com
tors, 2010-04-22 18:14

Pascha är en gammal rysk rätt som man unnade sig vid påsken, den största ryska helgen.

Vill man ha lite fräschare smak, serveras Pascha med färska eller frysta bär

Gjord med Lindahls Grekisk Yoghurt

Receptet ger

4
portioner

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 60 g rumstempererat smör
  • 75 g strösocker
  • 1 droppe bittermandelolja
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 100 g Lindahls Yoghurt
  • 100 g Kesella
  • 40 g russin
  • 40 g hackad sötmandel

Gör så här

  1. Rör socker, bittermandel, vaniljsocker och smör med en elvisp till skum tills sockret har löst sig. Det tar minst tio minuter.

  2. Tilssätt övriga ingredienser och blanda väl.

  3. Lägg massan i en kökshandduk som lägges i en sil, eller använd ett kaffefilter och låt rinna av i två dygn i kylskåp.

  4. Forma Paschan till en rund ost eller formar små ägg och garnera med kanderade frukter.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.