Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Schweizisk Äppelpaj
Recept på schweizisk äppelpaj.
Räcker till 1 st springform ca 25 cm
Räcker till...
1 st springform ca 25 cm
Ingredienser
Så gör du
- 4-5 st skalade äpplen
- 2 msk socker
- saften av en halv ekologisk citron
Kaksmet
- 4 dl vetemjöl
- 1,25 dl socker
- 1 tsk Dr. Oetker bikarbonat
- 0,5 tsk salt
- rivet skal av en halv ekologisk citron
- 1 krm Dr. Oetker bittermandelarom
- 1 tsk Dr. Oetker vaniljsocker
- 125 g smör rumsvarmt
- 3 st ägg
- 0,75 dl mjölk
Lägg bakplåtspapper i en springform, ca 25 cm i diameter.
Skiva alla äpplen utom ett. Strö pressad citronsaft över skivorna. Skär det sista äpplet i små tärningar.
Blanda mjöl, 1,25 dl socker, bikarbonat, salt, citronskal och vaniljsocker i en skål. Tillsätt smör, ägg, bittermandelarom och mjölk och vispa smeten med elvisp cirka 3 minuter till en smidig deg.
Vänd ner äppeltärningarna. Bred ut smeten jämnt i springformen. Fördela äppelskivorna jämnt över smeten och strö socker över dem.
Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader, cirka 1 timme.