Bild på Julgodis med dadlar och aprikos

Julgodis med dadlar och aprikos

Dr. Oetker, www.oetker.se
tors, 2019-10-24 10:52

Recept på gottigt godis med mindre socker men med lika mycket smak.

Receptet ger

ca
30
st

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 70 g dadar (utan kärna)
  • 50 g torkade aprikoser
  • ca 4-6 msk äppeljuice
  • 100 g paranötter
  • 100 g Dr. Oetker hackade hasselnötter
  • 15 g puffad amarant (eller quinoa)
  • 1/3 krm Dr. Oetker bittermandelarom

Rubrik

  • Dekoration:

Ingrediens

  • ca 20 g kakao

Gör så här

  1. Skär den torkade frukten i små bitar. Lägg frukten i en skål och häll över äppeljuice. Låt dra i ca 2 timmar. 
    Täck en plåt med bakplåtspapper.
    Värm ugnen till 175 grader för över- och undervärme, 150 grader för varmluft.

     

    Lägg den torkade frukten, paranötterna och hasselnötter i en mixer och hacka det smått. Blanda i amarant och bittermandelarom.

     

    Forma smeten till små bollar, ungefär i samma storlek som en valnöt. Det underlättar om du är lite blöt om fingrarna. Lägg bollarna på plåten.

     

    Grädda bollarna mitt i ugnen i ca 12 minuter. Lägg över bollarna på ett galler och låt svalna.

     
    Rulla bollarna i kakao.

     

     

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.