Bild på Schweizernötpaj

Schweizernötpaj

My Kitchen Stories, mykitchenstories.se
tis, 2016-09-06 13:15

Supergod chokladpaj med en mjuk chokladtryffelfyllning med schweizernötchoklad.

Receptet ger

7
st
(form 20 cm i diameter)

Ingredienser & Gör så här

Rubrik

  • Ingredienser pajskal:

Ingrediens

  • 1,5 dl vetemjöl
  • 0,5 dl kakao
  • 1 dl florsocker
  • 75 gram kallt smör
  • 1 st äggula

Gör så här

  1. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt därefter smöret och hacka samman.

  2. Ha sedan i ägget och arbeta snabbt ihop till en deg.

  3. Sätt ugnen på 200 grader och låt degen vila i kylen tills ugnen värmts upp.

  4. Tryck ut degen i en pajform eller en bakform med avtagbara kanter. Nagga botten med en gaffel och låt skalen gräddas i mitten av ugnen i ca 25 minuter.

  5. Låt skalet svalna helt innan du fyller det. Under tiden kan du göra fyllningen.

Rubrik

  • Ingredienser fyllning:

Ingrediens

  • 200 gram schweizernötchoklad
  • 100 gram mörk choklad minst 50% kakaohalt
  • 3 dl vispgrädde
  • (För garnering: eventuellt krokant från Dr. Oetker)

Gör så här

  1. Grovhacka de båda chokladsorterna och lägg i en värmetålig skål.

  2. Värm upp grädden i en kastrull och dra bort kastrullen från plattan så fort du ser att den är påväg att börja bubbla. Häll grädden över chokladen och blanda försiktigt tills alla chokladbitar smält in helt i vispgrädden.

  3. Ställ skålen i kylskåpet tills dess att fyllningen tjocknat lite innan du häller ner den i ditt pajskal.

  4. Låt din paj stå i kylskåpet tills fyllningen fått en fast konsistens. Avsluta med att eventuellt garnera med hasselnötskross.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.