Bild på Hallonmousse

Hallonmousse

Louise-tårtorochsånt
mån, 2010-05-10 19:34

Jätteenkel mousse där du kan byta ut hallonen mot andra bär eller frukter.

Receptet ger

1
st
tårtlager (24cm)

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 300 gram frysta tinade hallon "pureade"
  • 1-11/2 deciliter socker
  • 7 styck gelantinblad
  • 3 dl vispgrädde

Gör så här

  1. Blanda ihop dom pureade hallonen med sockret. Lägg gelantinbalden i rikligt med kallt vatten, låt ligga i ca 5 minuter. Häll upp ca 2 msk av grädden i en liten kastrull tillsammans med dom mjuka gelantinbladen, värm tills allt är upplöst. Vispa grädden hårt och blanda med hallonblandningen ordentligt. Blanda snabbt i gelantinet. Ställ kallt tills stelnat eller häll upp i portionsformar och ställ kallt.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.