Bild på Nougat Toffifee

Nougat Toffifee

Odense, www.odense-marcipan.se
tis, 2010-11-16 16:46

Smått och riktigt, riktigt gott!

Receptet ger

ca 20
st

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 300 g Odense mandelmassa Lyx
  • 150 g Odense nougat
  • 1 dl grädde
  • 50 g smör rumstempererat
  • 1 tsk honung
  • 20 st hasselnötter
  • 100 g Odense mörk choklad 70% eller mörka chokladknappar
  • 20 st små tartlettformar alternativt ischokladformar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°C.

  2. Kavla ut mandelmassan tunt och klä de små formarna på insidan. 

  3. Baka av tills de får färg, ca 8 –10 min. Låt dem svalna.

  4. Skär nougaten i mindre bitar.

  5. Koka upp grädde med honung, slå den heta vätskan över nougaten, mixa med stavmixer eller visp, tillsätt smöret och mixa slät.

  6. Spritsa eller häll upp nougatmixen i varje tartlettskal. Lägg en hasselnöt i mitten på varje skal och ställ kallt att stelna.

  7. Smält 2/3 av chokladen till ca 45°C. Tag resterande 1/3 och rör ner i chokladen. Se till att all choklad smälter, och se även till att chokladens temperatur inte överstiger 32°C. Den skall kännas lite kall, men fortfarande vara lätt att arbeta med.

  8. Spritsa som en peng ovanpå varje nöt. Ställ svalt.

blev torra men smakade okej

blev torra men smakade okej

Tycker att det smakade gott

Tycker att det smakade gott men blev ganska torrt. I alla fall när jag gjorde dom :D
Mandelmassan blev väldigt hård.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.