Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Pepparkaksbollar
Ifall ni också har bakat pepparkakor och har ett gäng kvar i skåpet.
Då har jag det perfekta receptet för att ”bli av” med dem!
Fri från
Nöt & mandelfritt
Nöt & mandelfritt
Äggfritt
Äggfritt
Räcker till Ca 25 st
Räcker till...
Ca 25 st
Ingredienser
Så gör du
- 200 g smör
- 1,75 dl florsocker
- 0,75 dl vatten
- 1 dl pepparkaksdeg rumsvarm
- 0,5 msk Dr. Oetker vaniljsocker
- 2 tsk malen kanel
- 2 tsk malen ingefära
- 1 tsk malen nejlika
- 1 tsk malen kardemumma
- 10 dl havregryn
- 15 st pepparkakor krossade
Börja med att vispa smör, florsocker, vatten och pepparkaksdeg i din bakmaskin eller med elvispen.
Vispa det riktigt fluffigt.
Tillsätt vaniljsocker och alla kryddor, vispa ihop.
Tillsätt till sist havregrynen och vispa på hög hastighet så att grynen krossas.
Rulla till jämnstora bollar.
Rulla sedan i de krossade pepparkakorna.
Förvara i en burk med lock i kylskåpet.
Går utmärkt att frysa in.