Kladdkaka med choklad och apelsin
Kladdig kladdkaka med smak av choklad och apelsin. Pudra på ditt favoritmönster eller för tillfället passande motiv. Eftersom smeten blandas direkt i kastrullen du smält smöret i blir det minimalt med disk.
Räcker till 12-16 bitar Kladdkaka
12-16 bitar Kladdkaka
Ingredienser
Så gör du
- 200 gr smör eller margarin
- 5 dl strösocker
- 3 st ägg
- 3 dl vetemjöl
- 6 msk kakao
- 1 tsk vaniljsocker
- 0,5 st apelsin rivet skal + saft
Sätt ugnen på 200 grader.
Smörj och "bröa" formen. Jag "bröar" med riven kokos.
Smält smöret i en kastrull.
Blanda ner socker och ägg i det smälta smöret.
Blanda i vetemjölet, kakaon, vaniljsockret, rivet apelsinskal och pressa i apelsinsaft. Blanda väl.
Häll smeten i en runs form med avtagbara kanter och grädda mitt i ugnen i ca. 30 min. Kakan ska vara mycket kladdig i mitten och krispig utanpå.
Ställ den om möjligt direkt i kylen. Låt stå i kylen till servering.
Pudra kakan med florsocker. Använd en pappersmall för det motiv som önskas eller passar för tillfället. På bilden ovan har jag valt ett halloweenmotiv.
Servera med lite vispad grädde.