Bild på Bullerbyns frallabullar
Bild på Bullerbyns frallabullar

Bullerbyns frallabullar

Annanann
tors, 2010-06-17 12:41

Detta är jättegoda frallor, som bakades på dagiset Bullerbyn i Skillingaryd!

Receptet ger

36
bullar

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 5 dl vatten
  • 3 dl havregryn
  • 1 hg smör eller margarin
  • 5 dl mjölk
  • 2 paket jäst
  • 1 ½ dl sirap
  • 1 tsk salt
  • ca 2,4 l vetemjöl

Gör så här

  1. Koka vatten och havregryn till en gröt. Lägg i matfettet i den heta gröten så det smälter.

  2. Slå därefter i mjölken och rör om ordentligt. Jästen rörs ut med saltet och hälls i, därefter rör man i sirapen.

  3. Blanda till sist ner vetemjölet. Bakas ut direkt, 36 bullar som jäses bara på plåten. När jag bakar ut dem så rullar jag ut degen, delar den i hanterbara delar som rullas på bakbordet och skärs i "bullbitar" som jag lägger direkt på plåten. Gräddas i 250 grader ca 10 minuter.

Mycket goda bullar som barnen

Mycket goda bullar som barnen mina älskar! :-)

På ca 2,4 l vetemjöl, menade

På ca 2,4 l vetemjöl, menade du dl? Ska baka det hemma nu,så jag behöver veta....:)'

hur mycket är 1 hg i vanligt

hur mycket är 1 hg i vanligt mått????

Jäser man dem till

Jäser man dem till dubbelstorlek ca...?

Jättegoda, fluffiga och fina,

Jättegoda, fluffiga och fina, jag hade ganska lite mjöl, lite kladdig deg men det var det värt.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.