Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Bullerbyns frallabullar
Detta är jättegoda frallor, som bakades på dagiset Bullerbyn i Skillingaryd!
Räcker till 36 bullar
Räcker till...
36 bullar
Ingredienser
Så gör du
- 5 dl vatten
- 3 dl havregryn
- 1 hg smör eller margarin
- 5 dl mjölk
- 2 paket jäst
- 1 ½ dl sirap
- 1 tsk salt
- ca 2,4 l vetemjöl
Koka vatten och havregryn till en gröt. Lägg i matfettet i den heta gröten så det smälter.
Slå därefter i mjölken och rör om ordentligt. Jästen rörs ut med saltet och hälls i, därefter rör man i sirapen.
Blanda till sist ner vetemjölet. Bakas ut direkt, 36 bullar som jäses bara på plåten. När jag bakar ut dem så rullar jag ut degen, delar den i hanterbara delar som rullas på bakbordet och skärs i "bullbitar" som jag lägger direkt på plåten. Gräddas i 250 grader ca 10 minuter.