Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Finska potatiskakor
Lätt bröd att göra.
Räcker till 24 stycken runda brödkakor
Räcker till...
24 stycken runda brödkakor
Tema
Baka utan ugn
Ingredienser
Så gör du
- 750 gram kokt,kall och skalad vinterpotatis Kakorna går inte att baka på nypotatis
- 15 gram jäst 1/4 dels
- 2 dl "vatten", ljummet vatten (37 grader)
- 2 ägg
- 2 tsk salt
- 2 dl kornmjöl
- 50 gram smält smör el margarin
- 4-5 dl vetemjöl
1. Mosa eller riv den kalla potatisen
2. Smula ner jästen i en skål, tillsätt vattnet, som ska vara 37 grader och rör ut jästen.
3. Tillsätt potatis, ägg, salt och kornmjöl och rör om väl.
4. Smält smöret, tillsätt det och sist vetemjölet. Arbeta samman degen väl så att den blir smidig, 2-3 minuter i maskin eller 5 minuter för hand.
5. Ta upp degen på mjölat bakbord och forma den till en längd. Dela i 24 delar, rulla till bollar och klappa sedan ut bollarna till runda kakor, pudra lite mjöl över.
6. Lägg bröden på plåten och grädda i 250 graders ugnsvärme, 10-12 minuter, så att de blir lite bruna.