Bild på Finska potatiskakor

Finska potatiskakor

siddelina
mån, 2010-06-14 20:29

Lätt bröd att göra.

Receptet ger

24
stycken
runda brödkakor

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 750 gram kokt,kall och skalad vinterpotatis Kakorna går inte att baka på nypotatis
  • 15 gram jäst 1/4 dels
  • 2 dl "vatten", ljummet vatten (37 grader)
  • 2 ägg
  • 2 tsk salt
  • 2 dl kornmjöl
  • 50 gram smält smör el margarin
  • 4-5 dl vetemjöl

Gör så här

  1. 1. Mosa eller riv den kalla potatisen

    2. Smula ner jästen i en skål, tillsätt vattnet, som ska vara 37 grader och rör ut jästen.

    3. Tillsätt potatis, ägg, salt och kornmjöl och rör om väl.

    4. Smält smöret, tillsätt det och sist vetemjölet. Arbeta samman degen väl så att den blir smidig, 2-3 minuter i maskin eller 5 minuter för hand.

    5. Ta upp degen på mjölat bakbord och forma den till en längd. Dela i 24 delar, rulla till bollar och klappa sedan ut bollarna till runda kakor, pudra lite mjöl över.

    6. Lägg bröden på plåten och grädda i 250 graders ugnsvärme, 10-12 minuter, så att de blir lite bruna.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.