Hoppa till huvudinnehåll
Om oss

Logga in / Skapa konto

Sök
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(36)

Finska potatiskakor

Lätt bröd att göra.

siddelina

Vote
(36)

Räcker till 24 stycken runda brödkakor

Räcker till...

24 stycken runda brödkakor

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 750 gram kokt,kall och skalad vinterpotatis Kakorna går inte att baka på nypotatis
  • 15 gram jäst 1/4 dels
  • 2 dl "vatten", ljummet vatten (37 grader)
  • 2 ägg
  • 2 tsk salt
  • 2 dl kornmjöl
  • 50 gram smält smör el margarin
  • 4-5 dl vetemjöl
  • 1. Mosa eller riv den kalla potatisen

    2. Smula ner jästen i en skål, tillsätt vattnet, som ska vara 37 grader och rör ut jästen.

    3. Tillsätt potatis, ägg, salt och kornmjöl och rör om väl.

    4. Smält smöret, tillsätt det och sist vetemjölet. Arbeta samman degen väl så att den blir smidig, 2-3 minuter i maskin eller 5 minuter för hand.

    5. Ta upp degen på mjölat bakbord och forma den till en längd. Dela i 24 delar, rulla till bollar och klappa sedan ut bollarna till runda kakor, pudra lite mjöl över.

    6. Lägg bröden på plåten och grädda i 250 graders ugnsvärme, 10-12 minuter, så att de blir lite bruna.