Bild på Grahamsknäcke med frötopping

Grahamsknäcke med frötopping

diningandcooking, diningandcooking.blogg.se
ons, 2016-01-27 15:03

Ett gott recept på ett knaprigt grahamsknäcke som är toppat med sesamfrön och vallmofrön.

Det här knäckebrödet blir väldigt gott och om man vill kan man krydda det med anis, kummin eller fänkålsfrön för att få lite extra smak. 

Receptet ger

4
plåtar
knäckebröd

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 50 g färsk jäst
  • 7,5 dl vetemjöl
  • 7,5 dl grahamsmjöl
  • 5 dl vatten, fingervarmt
  • 1 msk havssalt
  • Frön till toppingen

Gör så här

  1. Blanda ut jästen i vattnet och tillsätt sedan de torra ingredienserna.

    Knåda i en degblandare i 5 minuter och låt sen jäsa under bakduk i 60 minuter till dubbel storlek.

    Dela degen i 4 bitar och kavla ut varje bit riktigt tunt och sporra ut lagom stora bitar knäckebröd.

    Pensla med vatten och strö över de frön som du vill ha på. Grädda i mitten av ugnen på 230 grader i ca 10-13 minuter.

    Låt svalna på galler. 

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.